Χρόνια Πολλά Γιώργο Κατσικά

Thursday 12 June 2014

O ΠΑΟΚ εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και κάθε επιτυχία στην προσωπική κι επαγγελματική ζωή του Γιώργου Κατσικά που κλείνει 24 χρόνια ζωής. Η ποδοσφαιρική καριέρα του αμυντικού του ΠΑΟΚ ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών, όταν ο πατέρας του Στέλιος, πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να τον πάει στα τμήματα ακαδημιών της ομάδας.

Αποτέλεσε βασικό στέλεχος των μικρών ομάδων του Ηρακλή, από το προπαιδικό μέχρι την ομάδα νέων, και το καλοκαίρι του 2008 παραχωρήθηκε υπό μορφή δανεισμού στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με την οποία αγωνίστηκε σε 19 αγώνες του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής πετυχαίνοντας εναντίον της Βέροιας το μοναδικό γκολ με την ομάδα του Βόλου.

Επιστρέφοντας στον Ηρακλή τη σεζόν 2009-2010 θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο την ομάδα των Τρικάλων. Παιχνίδι στο οποίο θα αγωνιστεί για 54 λεπτά, καθώς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή Σταθόπουλο. Μοναδική παρουσία του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ εκείνης της περιόδου, αυτό εναντίον του Παναθηναϊκού στις 11/4/2010 για μόλις 6 λεπτά ως αλλαγή. Η επόμενη χρονιά θα τον βρει, μετά τον Δεκέμβριο, ως βασικό στην ενδεκάδα και θα φτάσει τις 15 συμμετοχές με τον Ηρακλή μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του στις 9/2/2011. Στον φιλικό αγώνα της εθνικής ομάδας των Ελπίδων εναντίον της Γερμανίας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός γηπέδων για το υπόλοιπο της σεζόν 2010-2011.

Στον ΠΑΟΚ υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας τον Οκτώβριο του 2011 και ουσιαστικά εντάχθηκε στην ομάδα στο δεύτερο μισό της περιόδου 2011-2012. Εναντίον του Λεβαδειακού στις 4/1/2012 πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τη φετινή σεζόν πέτυχε τα πρώτα του γκολ σε Ευρώπη (εναντίον της Ραπίντ Βιέννης) και σε Ελλάδα (εναντίον του Άρη).

Έχει περάσει από τις μικρές εθνικές ομάδες, με την πρώτη του συμμετοχή να καταγράφεται στις 20/10/2008 με την εθνικής under 19 κόντρα στην Βοσνία.

No comments :

Post a Comment

 

Total Pageviews

Popular Posts