Τα 12 προπονητικά κέντρα του ΠΑΟΚ σε όλη την Ελλάδα

Tuesday 17 June 2014

Ήταν μύχιος πόθος, έγινε στόχος και πλέον είναι πραγματικότητα. Πιστός στην φιλοσοφία του, ο ΠΑΟΚ επενδύει στη δημιουργία της σχολής του Ελληνα ποδοσφαιριστή και δημιουργεί 12 προπονητικά κέντρα ποδοσφαιριστών ηλικίας 8 έως 12 ετών, σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σε αγαστή συνεργασία με το ευρύ δίκτυο των συνεργαζόμενων Ακαδημιών, τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ θα συγκεντρώνουν πια τα διακριθέντα, τα ταλαντούχα παιδιά κάθε νομού, ώστε να προπονούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν σταδιακά τους υψηλούς αγωνιστικούς στόχους των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Είναι η ανεύρεση τουλάχιστον 16 προικισμένων αθλητών μέχρι την κατηγορία του προ-παιδικού, ώστε να έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν τουλάχιστον επτά με οκτώ χρόνια σωστής ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης και να εντρυφήσουν στην φιλοσοφίας μιας μεγάλης ομάδας.

Τα προπονητικά κέντρα θα βρίσκονται:

Αλεξανδρούπολη-Διδυμότειχο

Κομοτηνή-Ξάνθη

Καβάλα-Δράμα

Κοζάνη

Κατερίνη

Ιωάννινα

Καρδίτσα-Τρίκαλα

Αθήνα

Αργος

Ηράκλειο

Ρόδος-Κως

Λέσβος

Εχουν ήδη γίνει τα εγκαίνια στα προπονητικά κέντρα Καβάλας-Δράμας, Ρόδου-Κω, Κοζάνης, Κατερίνης, Ξάνθης-Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης-Διδυμοτείχου. Μέσα στο 2014 αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους και τα κέντρα της Αθήνας, του Αργους, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων και της Καρδίτσας, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για προπονητικό κέντρο στην Κύπρο.

Η αναγκαιότητα δημιουργίας των κέντρων

Μέσα από την παρακολούθηση 26 μικτών ομάδων από όλη σχεδόν την επικράτεια, οι υπεύθυνοι των Τμημάτων Υποδομής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ναι μεν διακρίνονταν κάποια παιδιά, ωστόσο αδυνατούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προπόνησης των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Υστερούσαν σε τεχνική και νευρομυική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα καμία ολιστική και ποιοτική προπόνηση οποιασδήποτε διάρκειας και ποσότητας να είναι ικανή να αντικαταστήσει τα χρόνια χαμηλής ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης.

Τα πλεονεκτήματα

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πλεονεκτήματα για τον ΠΑΟΚ είναι ουκ ολίγα. Μπορεί μέσα από τα προπονητικά κέντρα να έχει σφαιρική ποδοσφαιρική εικόνα της κάθε περιοχής και να ενσωματώνει ταχύτερα τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές, που συχνά ταλαιπωρούνται με τις μετακινήσεις τους στην Θεσσαλονίκη και δυσκολεύονται ή, αποτυγχάνουν να ενταχθούν στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Πως θα λειτουργεί το σύστημα

Μέσα από την διαδικασία ενός camp σε μια συγκεκριμένη περιοχή υπό την επίβλεψη και οργάνωση της συνεργαζόμενης ομάδας του δικτύου Football Prints, θα επιλέγονται συνολικά 20-30 παιδιά. Θα προπονούνται στο εκάστοτε προπονητικό κέντρο τέσσερις φορές το μήνα από τον προπονητή της συνεργαζόμενης ακαδημίας και υπό την καθοδήγηση των προπονητών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αντίστοιχη ηλικία.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά που θα επιλέγονται θα παραμένουν στο πρόγραμμα προπονήσεων για ένα χρόνο, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα μπορούν να προστεθούν παιδιά κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Το τμήμα scouting των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ θα επισκέπτεται μία φορά το μήνα κάθε προπονητικό κέντρο (ανά δύο μήνες στις πόλεις που απέχουν 300χλμ. και άνω), ώστε να επιβλέπει την εξέλιξη των παιδιών. Και όχι μόνο. Σ΄ αυτές τις επισκέψεις θα υπάρχουν συνθήκες προπόνησης αντίστοιχες μ’ αυτές της Θεσσαλονίκης, δηλαδή θα ακολουθείται το πρόγραμμα προπόνησης που εφαρμόζουν οι προπονητές του ΠΑΟΚ στα Τμήματα Υποδομής.

No comments :

Post a Comment

 

Total Pageviews

Popular Posts